УжНУ отримав впливовий знак якості для реалізації міжнародних волонтерських ініціатив та вже шукає волонтерів для проєкту в Польщі

Нещодавно УжНУ отримав знак якості (“Quality Label in folunteering”), що надав нам можливість брати участь у реалізації волонтерських проектів у рамках програми European Solidarity Corps разом з закородонними партнерами. 

European Solidarity Corps має на меті сприяти солідарності в європейському суспільстві, залучаючи молодь та організації до доступної та якісної солідарної діяльності. Він пропонує молодим людям волонтерські заходи, стажування, роботу над реалізацією власних проектів.

Волонтерська діяльність охоплює широке коло сфер, таких як охорона навколишнього середовища, пом’якшення наслідків зміни клімату та соціальна інтеграція. Вона не включає заходи, які є частиною навчальних програм у формальних закладах освіти та системах підготовки, діяльність з реагування на надзвичайні ситуації.

Разом з тим, партнер УжНУ в Польщі Асоціація проектів «INPRO» вже шукає двох мотивованих кандидатів з України для реалізації проекту «Summer adventure in Poland». Волонтер може брати участь у таких заходах:

 – організація семінарів для місцевої молоді, відкритих заходів таких як презентації країни або мовних клубів;

– відвідування шкіл та популяризація волонтерства або проведення семінарів з культури, прав людини, можливостей для молоді;

– створення радіо-шоу про молодь, культуру та освіту;

 – допомога в адміністративних роботах в офісі;

– робота зі ЗМІ, фотографіями, фільмами;

– написання статей, ведення соціальних медіа, створюючи промо-ролики, резюме фільмів для проектів тощо;

– ініціювання власних проектів.

Тому всіх зацікавлених запрошуємо взяти участь у даному проекті, варто зауважити, що залишилось не так багато часу, адже реєстрація проводиться до 7.06.2020.

Детальну інформацію про проект можна знайти за наступним посиланням: https://europa.eu/youth/solidarity/placement/21232_en